cloud1
cloud2

PaaS

Platform as a service (PaaS) er et komplett utviklings – og utrullingsmiljø i skyen. PaaS har de ressursene du trenger til å levere alt fra enkle sky-baserte applikasjoner til sofistikerte, sky – klare store applikasjoner. Du kjøper ressursene du trenger fra en cloud service provider, som Microsoft, Amazon, IBM eller Google, på pay-as-you-go basis. Du får tilgang til dette over en sikker og kryptert internett forbindelse.

 

Med PaaS fjerner en organisasjonens behov for å administrere den underleggende infrastrukturen (vanligvis hardware og operativsystemer) og gjør det mulig for deg å fokusere på utrullingen og administreringen av dine applikasjoner. Dette hjelper deg å være mer effektiv siden du ikke trenger å tenke på ressursinnkjøp, kapasitetsplanlegging, vedlikehold av software, patching eller noe av de andre tidskonsumerende oppgavene som ellers må utføres for å kjøre din applikasjon. Du kan også rulle ut operativsystem med PaaS.

 

PaaS inkluderer infrastruktur som servers, lagring og nettverk, men også middleware, utviklingsverktøy, Business Intelligence (BI) servicer, database administrasjonssystemer og mye mer. PaaS er designet til støtte hele applikasjonens livsløp. Oppbygging, testing, utrulling, administrere og oppdatering.

 

Med PaaS unngår du utgifter og kompleksiteten med å kjøpe og administrere lisenser, den underliggende infrastruktur og middleware eller utviklingsverktøy og andre ressurser. Du administrerer applikasjonene og servicene du utvikler og skyleverandøren administrerer resten.

 

PaasS brukes vanligvis som et utviklerrammeverk, Analyse og BI og til andre servicer som Workflow, katalogtjenester, sikkerhet og planlegging.

 

Fordelene med en PaaS – løsning er:

·         Du kutter ned på tiden du bruker på å kode

·         Du legger til utviklingskapasitet uten å måtte oppbemanne.

·         Du kan utvikle for alle plattformer, inkludert mobile plattformer, på en mye enklere måte.

·         Du kan bruke kompliserte verktøy uten at det koster deg skjorten på grunn av pay-as-you-go modellen. De fleste verktøyene er inkludert i prisen.

·         Du får støtte for utviklingsteam som geografisk er andre steder enn lokalt hos deg.

·         Du får en effektiv måte å administrere applikasjonenes livssyklus.

 

PaaS leveres av de fleste store Public Cloud Providers. Valget er ditt. Ta kontakt med oss for en prat om PaaS og dine muligheter.